woensdag 5 oktober 2011

Puppy's slapen VEEEEEEEL





Een puppy slaapt veel. Ook als hij na acht weken bij de nieuwe eigenaar thuis komt. Het is dan ook nog een echte baby. Heel fijn is het dan om een goede bench te hebben, echt een plekje voor hem of haar zelf. Het is geen straf om daar in te zijn, maar juist een rustige veilige plek. Ook heel handig om zelf even de handen vrij te hebben, en daarmee ook goed controle te hebben wat betreft zindelijkheid. De eerste tijd een warme kruik en evt. een wekkertje ( bootst hartslag na) met een stukje teddystof uit het nest geeft een veilig gevoel. Ook is het goed om de hond zijn eten in de bench te geven, zodat hij het als een fijne plek zal gaan beschouwen.






De hond groeit het eerste jaar zo snel dat zijn botten ook pas met 1 jaar uitgehard zijn. Het is van groot belang om hem veel rust en slaap te gunnen. Vuistregel is: de langste wandeling van de dag is het aantal maanden dat de hond oud is x vijf minuten. Dus 4 maanden oud is een wandeling van 20 minuten.



Ook met gladde vloeren en rennen achter een balletje is het eerste jaar echt heel erg oppassen geblazen.



Ennn, het is heel erg leuk om een puppycursus te doen. De hond vind het geweldig om te leren en met de baas mee te gaan en voor jezelf is het ook heel leerzaam maar ook heel gezellig.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten